SVI ČEKAJU ČUDO: Devojčici koja je umrla od raka zamrzli telo u nadi da će oživeti u budućnosti!
Foto: Profimedia

Istorijski slučaj

SVI ČEKAJU ČUDO: Devojčici koja je umrla od raka zamrzli telo u nadi da će oživeti u budućnosti!

Planeta -

Britanskoj 14-godišnjoj devojčici koja je preminula od karcinoma uz pomoć krionike je zamrznuto telo, u nadi da će u budućnosti ponovo oživeti.

Devojčica je preminula prošlog meseca, ali je neposredno pre toga pobedila u istorijskom sudskom slučaju i izborila se za pravo da bude zamrznuta.

Devojčicu je u toj ideji majka podržavala, ali ne i otac. Visoki sud je presudio da će majka imati pravo da odluči o tome šta da učini s telom ćerke. Identitet devojčice nije objavljen zbog zakonskih razloga. Njeno telo je prebačeno u SAD i tamo očuvano, dodaje BBC.

Krionika je praksa čuvanja tela preminulih na ekstremno niskim temperaturama (obično na temperaturi tečnog kiseonika: -196 C) u nadi da će u budućnosti zahvaljujući napretku medicine biti moguće njihovo oživljavanje.

Otac se protivio takvoj ideji jer strahuje da bi ona mogla da se za "200 godina probudi i sasvim sama u Americi, bez sećanja i porodice".

U NADI DA ĆE PONOVO OŽIVETI: Oni su zamrzli svoju devojčicu

Ipak, na kraju je posustao i rekao: "Poštujem njene odluke. Ovo je poslednja i jedina stvar koju je tražila od mene".

"Imam samo 14 godina i ne želim da umrem, ali umreću. Želim da živim i mislim da će u budućnosti možda naći lek za moj rak i probuditi me. Želim da imam tu šansu. To je moja želja", napisala je devojčica u pismu sudiji nešto pre svoje smrti.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track