BORIĆE SE NA SUDU: Majka tužila maloletnog sina jer hoće da promeni pol
Foto: Youtube/Printscreen

Minesota

BORIĆE SE NA SUDU: Majka tužila maloletnog sina jer hoće da promeni pol

Planeta -

Jedna majka iz Minesote tužila je svoje maloletno dete zato što je bez njene dozvole počelo da uzima hormonske terapije za promenu pola.

Kako navode, njen sin star 17 godina počeo je da uzima terapiju kako bi postao žensko. Anmari Kalgaro takođe tuži lekare, kao i školske i bolničke zvaničnike koji učestvuju u tome.

Ona navodi da su njenom detetu u bolnici u Mineapolisu dati lekovi za promenu pola bez njene saglasnosti, kao i da su joj oduzeta prava roditelja. Tužba je podneta u sredu, a Anmari Kalgaro od suda traži da obustavi sve lekarske procedure.

Iz bolnice i škole su odbili da daju komentar.

U Minesoti ne postoji zakon koji dozvoljava emancipaciju mladih, ali se nalaže da se maloletnik koji živi odvojen od roditelja smatra odraslom osobom kada je reč o zdravstvenoj nezi.

Lokalni mediji nisu uspeli da stupe u kontakt sa Anmarinim sinom, ali se navodi da je on još prošle godine u žalbi naveo da mu je "majka jasno stavila do znanja da ne želi nikakav kontakt sa njim, da dobro zna gde boravi, ali da nije pokušala da ga vrati kući".

Minesota dozvoljava maloletnicima pristup medicinskoj nezi i bez pristanka roditelja, što je upravo zakon koji bi ova majka morala da obori u slučaju da odnese pobedu na sudu.

(NBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track