Ruski patrijarh Kiril: Trampove reči ulivaju nadu
Foto: AP, Profimedia

Ruski poglavar o novom predsedniku SAD

Ruski patrijarh Kiril: Trampove reči ulivaju nadu

Planeta -

Daj Božže, da u tom pravcu krene razvoj odnosa Rusije sa Sjedinjenim Držžavama, jer je danas terorizam realna opasnost za sve nas“, izjavio je patrijarh Kiril

MOSKVA - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp spreman je da „krene putem dijaloga sa Rusijom“, a njegova namera da rešši problem islamskog radikalizma i terorizma uliva nadu, izjavio je danas patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

"Na mene su pozitivan utisak ostavile izjave novoizabranog predsednika SAD Trampa, koji je jasno rekao da će reššiti problem islamskog radikalizma i terorizma. Daj Božže, da u tom pravcu krene razvoj odnosa Rusije sa Sjedinjenim Držžavama, jer je danas terorizam realna opasnost za sve nas“, izjavio je patrijarh u intervjuu televizijskom kanalu RT uoči svog 70. rođendana koji se obeležava 20. novembra.

Prema rečima poglavara Ruske pravoslavne crkve, „sudeći prema onome ššto je Tramp govorio tokom svoje predizborne kampanje, možže se suditi o tome da on žželi da krene putem dijaloga sa Rusijom… uključujući, pre svega, borbu protiv terorizma“, prenosi Sputnjik.

Patrijarh je dodao da su predizborne izjave Trampa „bile potpuno suprotne onome ššto su govorili drugi“.

„I zbog toga u izjavama drugih nije bilo nade, a ove izjave daju nadu. Veoma je važžno da lideri moćnih držžava, koje utiču na situaciju u celom svetu, svojom politikom daju nadu u bolju budućnost“, naglasio je ruski patrijarh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track