TRAMP: Glumci treba da se izvine Majku Pensu
Foto: Reuters

Incident na predstavi

TRAMP: Glumci treba da se izvine Majku Pensu

Planeta -

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je danas glumce i producente brodvejskog mjuzikla "Hamilton" zbog oštrih kritika koje je jedan od glumaca sa bine uputio novom potpredsedniku Majku Pensu.

Tramp je na svom Tviter nalogu zatražio od glumaca i producenata predstave da se "odmah izvine Pensu zbog užasnog ponašanja". Republikanac je takođe rekao da je predstava "visoko precenjena".

Majk Pens doživeo je neprijatnost na prikazivanju brodvejskog mjuzikla "Hamilton" kada mu je glumac sa bine uputio oštru kritiku.

Glumac Brendon Viktor Dikson, koji igra Arona Bera, trećeg potpredsednika SAD za vreme mandata Tomasa Džefersona, održao je govor pošto su se glumci poklonili u kojem je poručio Pensu da su članovi njegove multikulturalne pozorišne trupe zabrinuti zbog administracije novoizabranog predsednika Donalda Trampa.

Glumac je poručio Pensu da se nada da ga je predstava inspirisala da očuva američke vrednosti. Pens je tokom obraćanja glumca napustio salu, ali su zaposleni u pozorištu rekli da je bio u holu i da je čuo ceo govor.

"Hamilton" na tekst i muziku Lin-Manuela Mirande inspirisan je životom američkog političara Aleksandra Hamiltona s kraja 18. i početka 19. veka, jednog od očeva osnivača SAD.

PENS: Nisu me uvredile kritike glumaca

Novi potpredsednik SAD Majk Pens izjavio je da ga nisu uvredile kritike koje su mu upućene na prikazivanju brodvejskog mjuzikla "Hamilton" i ohrabrio je sve da pogledaju popularnu predstavu.

On je u intervjuu za televiziju "Foks njuz" kazao da je objasnio svojoj ćerki da tako zvuči sloboda govora.

Pens je ocenio da je brodvejski mjuzikl "Hamilton" neverovatna produkcija sa veoma talentovanim glumcima.Upitan da li misli da je izvinjenje neophodno, rekao je da on ne želi da govori o tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track