Vlasnik Avaza postaje ministar bezbednosti

BiH kombinatorika

Vlasnik Avaza postaje ministar bezbednosti

Planeta -
SDP i SBB BiH dogovoreno je razrešavanje dužnosti ministara iz Stranke demokratske akcije (SDA) na svim nivoima

SARAJEVO - Na sastanku Socijaldemokratske partije (SDP) i Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH), koji je danas održan u centrali SDP-a u Sarajevu, dogovoreno je razrešavanje dužnosti ministara iz Stranke demokratske akcije (SDA) na svim nivoima.

Njihove pozicije u Savetu ministara na poziciji ministra bezbednosti i zamenika ministra finansija pripašće stranki Fahrudina Radončića - SBB BiH, a SDP-u Zlatka Lagumdžije pozicija ministra odbrane, prenose Vijesti.

Govoreći o novoj poziciji, vlasnik Avaza je rekao da tu funkciju ne doživljava kao mesto prvog policajca. "Naša je obaveza saradnja s međunarodnim faktorima. Ako do imenovanja dođe, u šta ne sumnjam, radiću u interesu građana, uspešno kao što sam sve ranije radio", rekao je Radončić.

"Dogovoren je protokol o principima uspostave saradnje. Predstavnici SBB BiH su prihvatili principe šestorke vezane za policiju, pravosuđe, kao i princip da u slučaju dogovora i jedan i drugi budemo u Savetu ministara i da što pre deblokiramo vlast", rekao je Zlatko Lagumdžija nakon sastanka.Radončić je dodao da je bošnjačka volja bila promena vlasti i da su imali razumevanja za koaliciju SDP - SDA, ali da se sa SBB-om situacija vraća u normalu. Lagumdžija je rekao da su u četiri kantona ministri iz SDA već razrešeni dužnosti i na njihova mesta dolaze ljudi iz SBB BiH, a taj će "posao" biti uskoro završen i u ostalim kantonima, prenosi klix.ba.Lagumdžija je rekao da su na sastanku razgovarali o tome kako otvoriti proces da do 2014. godine BiH uđe u NATO."Žao mi je što Tihić nije reformirao SDA u modernu stranku centra kakvom se pokazao SBBBiH. Razlog naše nesaradnje sa SDA više nije samo budžet. Videli smo da SDA pokušava veliku priču da iskoristi za lokalne izbore", rekao je Lagumdžija.

Pozicija minstra bezbednosti za Fahrudina Radončića (Foto: Vijesti.ba)
Pozicija minstra bezbednosti za Fahrudina Radončića (Foto: Vijesti.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track