Izetbegović: BiH se nikada neće raspasti

Izetbegović: BiH se nikada neće raspasti

Planeta -
Nikada i ni na koji način neće se raspasti jer će je njene patriote braniti na svaki način, kaže predsedavajući Predsedništva BiH

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović izjavio je da se ta država nikada i ni na koji način neće raspasti jer će je "njene patriote braniti na svaki način".

On je odbacio mišljenje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji kaže da je raspad BiH samo pitanje vremena, ocenivši da je reč o "praznim porukama".

Izetbegović je izrazio nadu da će se Bošnjaci, Srbi i Hrvati ujediniti u delovanju ka pomirenju i razvoju zemlje, ocenivši da Dodik govori o podeli Bosne da bi odvukao pažnju sa sve lošijeg ekonomskog stanja u entitetu u kojem je on predsednik. "Mislim da ni on ne veruje u tu priču. Bosna je živela hiljadu godina, nastaviće bar još toliko", naveo je Izetbegović u intervjuu Anadoliji.

Predsedavajući kolektivnog šefa države upozorio je da bi, ako Dodik pokrene akcije na proglašenju nezavisnosti RS, prve morale da reaguju velike sile kao garanti suvereniteta BiH i Dejtonskog sporazuma.

Izetbegović, međutim, priznaje da današnja BiH nije onakva za kakvu se borio njegov otac, ratni predsednik BiH Alija Izetbegović, ali dodaje da misli da on, ipak, ne bi bio nezadovoljan postignutim.

Podsetio je na rezultate anketa prema kojima 90 odsto građani želi bolji život, život, evropske integracije, više investicija, kao i bolje odnose sa Beogradom i Zagrebom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track