Splitski biskup protiv gej parade

Splitski biskup protiv gej parade

Planeta -
Hrišćani imaju pravo drugačije misliti, ne slagati s izvrtanjem sistema vrednosti, ali moraju naučiti da uvažavaju druge i drugačije, kaže buskup Mate Uzinić

ZAGREB - Dubrovački biskup Mate Uzinić uključio se u raspravu o održavanju gej parade u Splitu i na svom Fejsbuku profilu poručio da "hršćani imaju pravo drugačije misliti, ne slagati s izvrtanjem sistema vrednosti, ali da moraju, ostajući verni hršćanskim uverenjima, naučiti da uvažavaju druge i drugačije.

On je istakao da se radi o manifestaciji koju on ne podržava, ali je uputio apel Splićanima da se "ne daju isprovocirati i učiniti nešto što hršćanima ne dolikuje"."Nikom zlo za zlo ne vraćajte i ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima', napisao je biskup.On je istakao da su hršćani pozvani, sledeći Hrista i njegov primer, na zlo odgovarati dobrom, na mržnju ljubavlju i tako, ako je moguće i koliko je do nas, biti u miru sa svim ljudima.

Uzinić je dodao da hrišćani imaju "pravo i dužnost" ne slagati se s održavanjem Split Prajda. Ali je savetovao Splićanima da to "rađe pretoče u molitvu, šetnju po Marjanu, Mosoru, odlazak na plažu, na selo ili jednostavno ostanak u svom domu". Zanimljivo da je Uzinić odlučio da objavi svoj stav o gej paradi u Splitu, konstatuje štampa u Zagrebu i ističe da je reč o istom biskupu kojeg se "proslavila" jednoa drugpa "Parada", - film srpskog reditelja Srđana Dragojevića.Uzinić je u martu zabranio prikazivanje "Parade" u Dubrovniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track