NEVREME: Dvoje mrtvih na Apeninima
Foto: Profimedia

Crveni alarm

NEVREME: Dvoje mrtvih na Apeninima

Planeta -

Zbog jakih pljuskova poginuo je ribolovac (73) u Đenovi, dok su spasioci u Pijemontu našli telo sedamdesetogodišnjeg čoveka koji je nestao u subotu, nakon što je otišao u potragu za svojim konjima

RIM - Dve osobe poginule su u olujama i jakom nevremenu koje je pogodilo Italiju, a još dve su nestale, preneli su italijanski mediji.

Spas u zadnji čas... Evakuacija
Spas u zadnji čas... Evakuacija

Zbog jakih pljuskova poginuo je ribolovac (73) u Đenovi, dok su spasioci u Pijemontu našli telo sedamdesetogodišnjeg čoveka koji je nestao u subotu, nakon što je otišao u potragu za svojim konjima.Prijavljen je nestanak još dva starija čoveka na jugu Sicilije. Jedan od njih je seljak star oko 60 godina iz Agriđenta. Iako su pljuskovi stali u većem delu zemlje, vlasti su zadržale crveni alarm i juče u regionu Kalabrije, kao i u Lombardiji i regiji Emilija-Romanja.U oblastima koje su najviše bile pogođene olujom nekoliko stotina ljudi je evakuisano iz domova, a mnogi putevi, škole i poslovni objekti su zatvoreni u severozapadnim oblastima Pijemont i Ligurija jer su reka Po i njene pritoke probile brane na nekoliko mesta.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track