SIRIJSKI MEDIJI POTVRDILI: Izrael bombardovao vojni aerodrom u Damasku
Foto: Tviter/Asaad Hanna

U bliizni palate sirijskog predsednika

SIRIJSKI MEDIJI POTVRDILI: Izrael bombardovao vojni aerodrom u Damasku

Planeta -

Izraelski borbeni avioni napali su danas ciljeve na vojnom aerodromu u Damasku, prenose izraelski listovi izveštaje arapskog medija koji je blizak sirijskoj vladi.

Sirijski mediji su potvrdili informaciju da su avioni ciljali vojni aerodrom Mezeh u bliizni palate sirijskog predsednika Bašara al Asada. O glasnim eksplozijima u tom kvartu javljeno je i na društvenim mrežama.

Al-Arabija je u međuvremenu izvestila da je požar izbio na aerodromu i da su se čule sirene vozila hitne pomoći.

Na Fejsbuk nalogu koji je blizak Asadovom režimu "Damask danas" prvobitno je navedeno da je incident bio rezultat "unutrašnjeg kvara".

Prošle nedelje je Sirija saopštila da su izraelski avioni napali ciljeve zapadno od Damaska, a u izveštajima arapskih medija je navedeno da je napadnut konvoj oružja namenjen libanskom Hezbolahu.

Ova vest je objavljena u vreme napetosti na severnoj granici Izraela nakon sukoba izraelske armije i ekstremista povezanih sa Islamskom državom.

Sirijska državna televizija je navela da su ispaljene dve rakete i da niko nije ubijen, ni ranjen. Napad se dogodio kraj grada Asabura.

Prošle nedelje su ubijena četvorica ekstremista, kako se veruje, nakon razmene vatre s izraelskim vojnicima na Golanskoj visiji, što je bio prvi direktni sukob između Izraela i ekstremista povezanih s tom terorističkom organizacijom.

Pre nego što je izraelski avion bombardovao vozilo na kome je bilo automatsko oružje nekoliko mina je eksplodiralo i nakratko je razmenjena vatra s izraelskom pešadijom. Nekoliko sati kasnije ciljana je zgradu koji kontrolišu borci ID na Golanskoj visiji, rečeno je u jedinici izraelskog vojnog portparola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track