ZBOG GREŠKE BANKE PODIGAO JE 2 MILIONA DOLARA: Trošio je na žene i kokain, a onda...
Foto: Facebook

Šta biste vi učinili?

ZBOG GREŠKE BANKE PODIGAO JE 2 MILIONA DOLARA: Trošio je na žene i kokain, a onda...

Planeta -

Nezaposleni Australijanac Luk Bret Mur otkrio je da zbog greške banke može da povlači neograničene sume novca sa svog računa.

Kako je u to vreme imao 22 godine, nije ni pomišljao da izvesti banku o tehničkoj grešci već se dao u provod. U narednih nekoliko godina imao je 50 novčanih transakcija, a podigao je ukupno oko 2 miliona dolara.

U početku, novac je trošio na uobičajene troškove i otplatio je hipoteku. Međutim, kada je shvatio da može da podigne novac i do 50.000 dolara odjednom, to mu se osladilo. Kupio je "hjundai veloster", kao i "maserati" vredan 36.000 dolara.

Preselio se u grad Gold Koust nameravajući da pokrene neki biznis, ali sve vreme je provodio u ludim žurkama.

"Bilo je to ludo vreme. Bila sam i lud 22-godišnjak. Radio sam sve što bi mladići tog uzrasta želeli da rade da imaju gomilu novca", rekao je Luk.

Posećivao je striptiz klubove i potrošio je hiljade dolara na devojke, alkohol i kokain. Između ostalog, kupio je i ribarski čamac i potpisani dres Majkla Džordana.

2012. godine je uhapšen i kasnije proglašen krivim zbog sticanja materijalne koristi prevarom i obmanjivanjem. Osuđen je na 4,5 godina zatvora. Proveo je 6 meseci u zatvoru, ali je uspeo da slučaj preokrene u svoju korist i pušten je na slobodu. Sud je utvrdio da on nije imao zakonsku obavezu da obavesti banku o svemu što se događalo.

Luk (27) je rekao da bi, posle svega, želeo da postane advokat.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track