Najnovije vesti

(VIDEO) IMA 86 GODINA I ŽIVI OD LOPOVLUKA: Krade nakit već 60 godina i ne želi da se penzioniše
Foto: Printscreen Youtube

Bizarno

(VIDEO) IMA 86 GODINA I ŽIVI OD LOPOVLUKA: Krade nakit već 60 godina i ne želi da se penzioniše

Planeta

Američka policija uhapsila je bakicu od 86 godina nakon što je u zlatari blizu Atlante u američkoj saveznoj državi Džordžiji pokušala da ukrade dijamantnu ogrlicu vrednu 1.995 dolara. Uočili su je taman kad je nameravala da je stavi u džep.

Istražitelji kažu da Doris Pejn iza sebe već ima 60-godišnje iskustvo u lopovluku. Radila je širom sveta, a o njoj su 2013. čak snimili i dokumentarni film "The Life and Crimes of Doris Payne".

 

Prošle godine su je uhvatili, takođe u Atlanti, kada je iz luksuzne radnje ukrala minđuše vredne 690 dolara.
Vremešna bakica detinjstvo je provela u Zapadnoj Virdžiniji, a u tinejdžerskim godinama s porodicom se preselila u Ohajo.

 

 

Policija tvrdi da je Pejn za vreme krađa po kojima je postala "slavna" koristila barem 22 lažna imena, a iako je nekoliko puta završila u zatvoru, veruju da je nebrojeno više puta ostala neotkrivena.

 

Američka udruženja zlatara i draguljara toliko su se bojale Doris da su još 70-ih godina prošlog veka širom zemlje delile letke s njenom fotografijom i ličnim podacima kako bi upozorile klijente i jedni druge na nju, piše Gardijan.

 

 

"Sve je počelo još dok sam bila dete. Ušla sam u zlataru jer sam htela da razgledam satove, a vlasnik je bio toliko drag da mi je dao da ih isprobam. Valjda je mislio da sam bezopasna devojčica. Zaboravio je na mene kad mu je u radnju ušao kupac, a ja sam samo neprimetno izašla, naravno, sa satom na ruci, ispričala je Pejn američkim medijima. Tad je, dodaje, prvi put pomislila da bi zapravo mogla da živi od toga, a ideju je počela da sprovodi u delo već u ranim 20-im godinama.

 

Lukava baka Doris tvrdi da nikada nije imala posebnu taktiku za svoje kriminalne radnje.

 

"Ne diktiram ja šta će se dogoditi u zlatari, nego osoblje koje tamo radi. Ne prilazim prodavcima iz čista mira i ne tražim da mi pokažu najskuplje što imaju. Oni to urade sami, ja ih samo šarmiram izgledom i ponašanjem, rekla je samouverena kradljivica.

 

Zbog ove najnovije pljačke završila je iza rešetaka i čeka suđenje u Atlanti.

 

(Jutarnji.hr)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...