(VIDEO) UŽASAN SNIMAK NAPADA U TURSKOJ: Eksplodirao autobus kod univerziteta, 13 mrtvih, 56 ranjenih
Foto: Twitter Printscreen

Jeziva scena posle terorističkog udara

(VIDEO) UŽASAN SNIMAK NAPADA U TURSKOJ: Eksplodirao autobus kod univerziteta, 13 mrtvih, 56 ranjenih

Planeta -

KAJZERI - Kod univerziteta u turskom gradu Kajzeri eksplodirao je autobus pun vojnika, a prema prvim informacijama ima najmanje 13 mrtvih i 56 povređenih!

Foto: Twitter printscreen
Foto: Twitter printscreen

Kako prenose turski mediji, autobus je bio pun turskih vojnika, a eksplodirao je rano jutros dok je prolazio pored automobila punog eksploziva u blizini gradskog univerziteta.

Foto: Twitter printscreen
Foto: Twitter printscreen

Tada je više ljudi povređeno, a ima i poginulih. Autobus je prevozio civile i vojnike van dužnosti, a do eksplozije je došlo u blizini autobuske stanice u kampusu Univerziteta Erčijes u Kajseriju, navodi turska televizija NTV. Lokalni bolnički izbori potvrdili su da ima mrtvih i ranjenih, prenosi Rojters.

Na prvim televizijskim snimcima vidi se olupina autobusa u dimu, navodi AFP. Bezbednosni izvori su saopštili da su ambulantna vozila upućena na lice mesta posle eksplozije.Kajseri je jedan od glavnih gradova središnje Turske, ključno industrijsko središte koje se, inače, smatra mirnom oblašću.

Nalazi se zapadno od jugoistočnih područja zemlje gde su proteklih meseci vođene borbe između kurdskih ekstremista i bezbednosnih snaga.Do najnovijeg incidenta je došlo nedelju dana nakon što je u dvostrukom bombaškom napadu kurdskih ekstremista ispred stadiona u Istanbulu ubijeno više od 40 ljudi, a ranjeno najmanje 100.U Turskoj je tokom ove godine izveden niz pogubnih bombaških napada, za koji se krive i džihadisti i kurdski ekstremisti.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track