Sukob milicija na aerodromu u Tripoliju

Sukob milicija na aerodromu u Tripoliju

Planeta -
Nakon što su pripadnici brigade Al Avfea, iz grada Tarhune, 80 kilometara jugoistočno od Tripolija, opkolili aerodromsku zgradu, letovi su otkazani ili preusmereni na obližnji vojni aerodrom

TRIPOLI - Rivalske libijske milicije sukobile su se na aerodromu u Tripoliju, koji su ranije zauzeli pripadnici jedne oružane brigade, zahtevajući oslobađanje jednog od svojih vođa, za koga tvrde da je nestao.

Kako je preneo Rojters, na aerodromu se čuje pucnjava.

Nakon što su pripadnici brigade Al Avfea, iz grada Tarhune, 80 kilometara jugoistočno od Tripolija, opkolili aerodromsku zgradu, letovi su otkazani ili preusmereni na obližnji vojni aerodrom.

Portparol vladajućeg Nacionalnog prelaznog saveta Muhamed al-Harizi izjavio je da su vođu Brigade Al Avfea, pukovnika Abua Oegejlu al-Hebejšija, oteli nepoznati naoružani pobunjenici dok je kasno sinoć putovao između Tarhune i Tripolija.

Libijske vlasti povratile kontrolu nad aerodromom

TRIPOLI - Libijske vlasti ponovo su preuzele kontrolu nad aerodromom u Tripoliju nakon što su ga ranije danas zauzele naoružane milicije i obustavile sve letove, saopštio je visoki zvaničnik. "Vlasti imaju potpunu kontrolu nad aerodromom", izjavio je novinarima libijski ministar unutrašnjih poslova Omar al-Kadravi, prenosi AFP. On je dodao da su desetine napadača uhapšene i oduzeto im je oružje. Nakon što su pripadnici brigade Al Avfea, iz grada Tarhune, 80 kilometara jugoistočno od Tripolija, opkolili aerodromsku zgradu, letovi su otkazani ili preusmereni na obližnji vojni aerodrom.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track