(VIDEO) MOSKVA SE SPREMA NA SVE ILI NIŠTA: Putin traži jačanje vojnih nuklearnih potencijala Rusije
Foto: Printscreen Ruptly TV

Razbiti svaki PVO

(VIDEO) MOSKVA SE SPREMA NA SVE ILI NIŠTA: Putin traži jačanje vojnih nuklearnih potencijala Rusije

Planeta -

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje vojnih nuklearnih potencijala zemlje i razvoj raketa koje mogu da probiju svaki sistem raketne obrane.

"Potrebno je da ojačamo vojne potencijale strateških nuklearnih snaga, posebno sa raketama koje mogu puzdano da probiju svaki postojeći i potencijalni sistem raketne odbrane", poručio je Putin.

Predsednik Rusije je ovo rekao na sednici kolegijuma u ministarstvu odbrane, gde je ocenio da stanje nuklearne trijade Rusije ostaje na odgovarajućem nivou

"Na odgovarajućem nivou ostaje nuklearna trijada koja igra ključnu ulogu u očuvanju strateškog pariteta", konstatovao je on i naglasio da stratešku nenuklearnu snagu Rusije treba podići na viši nivo.

On je zatražio da se radi na razvoju raketnog potencijala koji bi garantovano mogao da se suprotstavi sistemima PVO. Takođe je zaključio da su iznenadne provere borbene gotovosti Oružanih snaga Rusije potvrdile da vojska može da se za najkraće vreme operativno prebaci na velika rastojanja.

Foto: Printscreen Ruptly TV
Foto: Printscreen Ruptly TV

"Potencijal ruskih Oružanih snaga je prošao proveru na otpornost u borbi protiv međunarodnog terorizma u Siriji. Sirijska vojska je dobila značajnu podršku, zahvaljujući kojoj je izvela niz uspešnih operacija protiv militanata", rekao je ruski predsednik.

Iskustvo upotrebe ruskog oružja u Siriji otvara nove mogućnosti za razvoj vojno-tehničke saradnje, potrebno je to maksimalno iskoristiti, rekao je on i dodao: "Znamo kakav interes pokazuju partneri prema savremenom ruskom oružju".

Foto Printscreen Ruptly TV
Foto Printscreen Ruptly TV

Putin je izjavio da Ministarstvo odbrane Rusije treba da se usredsredi na obezbeđivanje ravnoteže u svim rodovima vojske i na razvoj visokopreciznog oružja. On je dodao da treba pratiti sve promene u ravnoteži vojno-političke situacije, posebno u blizini ruskih granica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track