PUTIN PRED NOVINARIMA: Podržavam uvođenje bezviznog režima za Ukrajinu!
Foto: Printscreen RT

O Ukrajini

PUTIN PRED NOVINARIMA: Podržavam uvođenje bezviznog režima za Ukrajinu!

Planeta -

"Podržavam uvođenje bezviznog režima za Ukrajinu, to je korak napred. Vizni režim s Evropom je ostatak Hladnog rata. Doduše, to će povećati priliv migranata u Evropu iz Ukrajine", odgovorio je Putin na pitanje o Ukrajini.

Ukrajinski novinar rekao je Putinu da će Rusi uvek ostati okupatori za Ukrajince, na šta mu je predsednik Rusije odgovorio da je Kijevu važnije to što u Donbasu Ukrajince smatraju okupatorima. Putin je rekao da je za razmenu zarobljenika s Ukrajinom po principu "svi za sve", ali da se to mora odvijati u korektnim uslovima.

Putin je ocenio da će most u izgradnji, koji spaja Krim sa ostatkom Rusije, pomoći da se razviju komercijalne i kulturne veze između Moskve i Kijeva "jednom kada se odnosi poprave". Na pitanje o privedenom ukrajinskom režiseru, Putin je rekao da privedene Ukrajince niko nije mučio niti tukao.

"Diverzanti sami odaju adrese i doušnike, pa i one na Krimu. Režiseri treba da snimaju filmove, a ne da pripremaju terorističke akte", rekao je Putin i dodao da novinari treba da se bave novinarstvom, a režiseri pravljenjem predstava i filmova.

"Ali šta da radimo kad je režiser pripremao teroristički akt? Treba li ga pustiti samo zato što je režiser?", upitao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track