Gepardi pobegli, prošetali se i sami vratili u kavez

Zoo-vrt u Salcburgu

Gepardi pobegli, prošetali se i sami vratili u kavez

Planeta -
Majka ih je sve vreme dozivala, a mladunci su sledili njen zov

BEČ - Dva mlada geparda pobegla su noćas iz zoo-vrta u Salcburgu, na severu Austrije, a posle nekoliko sati na slobodi, sami su se vratili u svoj kavez.

"Njihova majka ih je sve vreme dozivala i oni su sledili njene krike", objasnila je predstavnica zoo vrta, prenela je austrijska agencija APA.

Dve ženke, koje su na svet došle prošle godine, uspele su da dođu do susednog gradića Anif gde ih je tridesetak policajaca pronašlo i opkolilo jutros oko 6.30 sati.

Policija je čekala dolazak veterinara da uspavaju životinje, ali se na kraju ispostavilo da to nije potrebno pošto su se begunci dva sata kasnije samovoljno vratili u kavez, vođeni čuvarima i majčinim dozivanjem.

Uprava zoo vrta je saopštila da su vrata kaveza bila provaljena u toku noći, što je gepardima omogućilo da pobegnu. Njihova majka je, takođe, izašla iz kaveza, ali nije napustila zoo vrt.

U saopštenju Salcburškog zoo vrta se navodi da su sve učestaliji slučajevi upada mladih ljudi u park tokom noći i da je ovaj incident verovatno posledica huliganskog akta.

Veterinar parka je naglasio da su gepardi najmanje opasni od svih velikih mačaka jer nisu građeni da love veliki plen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track