BIVŠI GUVERNER ILINOISA SRPSKOG POREKLA TRAŽI POMILOVANJE Rod Blagojević: Obama, vadi me iz pakla!
Foto: AP, Fonet

Moli predsednika

BIVŠI GUVERNER ILINOISA SRPSKOG POREKLA TRAŽI POMILOVANJE Rod Blagojević: Obama, vadi me iz pakla!

Planeta -

Političar srpskog porekla moli šefa Bele kuće da ga oslobodi iako je osuđen jer je prodao upravo njegovo mesto u Senatu

ČIKAGO - Bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević zatražio je od odlazećeg predsednika Baraka Obame da mu umanji zatvorsku kaznu.Američki političar srpskog porekla, koga svi u porodici zovu Milorad, uhapšen je 2008. i osuđen na 14 godina zbog korupcije i prodaje senatorskog mesta upražnjenog posle Obamine pobede na predsedničkim izborima.

SRBIN SE SNAŠAO: Rod Blagojević svira rok u ćuzi!

Portparolka američkog ministarstva pravde Dina Ajverson saopštila je juče da su primili Blagojevićev zahtev predsedniku SAD da ga pomiluje, ali je odbila da komentariše slučaj. Međutim, američki mediji pišu da je pomilovanje nemoguće ako se neko žali na presudu, a Rodov advokat Leonard Gudmen početkom nedelje je zatražio od Apelacionog suda poništenje presude.- Blagojević se dobro ponaša u zatvoru, pomaže drugim zatvorenicima, drži im časove istorije i savetuje ih kako da nađu posao kada izađu na slobodu. Međutim, sudija koja je u avgustu oborila pet tačaka presude protiv njega izjavila je da neće da mu smanji kaznu od 14 godina i promeni mišljenje o njemu koliko god dobro da se ponaša - rekao je Gudmen.

Kako pišu mediji, Blagojević pokušava da iskoristi poslednje dane stranačkog saborca Baraka Obame u Beloj kući da dobije pomilovanje, jer ne veruje da bi kod Donalda Trampa, sledećeg predsednika SAD, imao više šanse. On je bio gost u rijaliti emisiji milijardera „Šegrt poznatih“ i ovaj ga je odmah oduvao i otpustio.Inače, Srbin se u zatvoru nije loše snašao - drži časove zatvorenicima, trenira i ima bend Džejlhaus rokers, koji svira muziku Elvisa Prislija. Iza rešetaka će ostati do maja 2024.

OsedeoGODINAMA SE FARBAORod Blagojević je bio poznat po kosi crnoj kao ugalj, ali retke fotografije iz zatvora pokazuju da mu je kosa sada potpuno bela. Kako je objasnio njegov frizer, bivši guverner je godinama dolazio kod njega da mu farba kosu, ali je korišćenje farbe iza rešetaka zabranjeno.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track