Putin u Pekingu

U poseti do 7. juna

Putin u Pekingu

Planeta -
Glavne međunarodne teme biće kriza u Siriji i problemi oko Irana, bilateralna trgovina i energetika

PEKING - Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u Peking na razgovore sa kineskim kolegom Huom Đintaom, u prvu posetu Kini od kada je po treći put ušao u Kremlj.

U razgovorima sa kineskim predsednikom očekuje se da će glavne međunarodne teme biti kriza u Siriji i problemi oko Irana, kao i pitanje bilateralne trgovine i saradnja u oblasti energetike, pre odlaska na regionalni samit kasnije ove nedelje, prenela je agencija AP.

Posebna pažnja biće posvećena zajedničkoj proveri linije međudržavne granice, prvoj od utvrđivanja demarkacione linije, kao i funkcionisanje mehanizma bilateralne saradnje duž granice.

Putin će boraviti do 7. juna u Kini gde će pored susreta na najvišem nivou, učestvovati na samitu šefova država članica Šangajske organizacije za saradnju, a susrešće se i sa predsednicima Irana i Avganistana, Mahmudom Ahmadinežadom i Hamidom Karzaijem.

Rezultat Putinove posete Kini trebalo bi da bude potpisivanje zajedničke izjave, kao i više sporazuma između izvršnih vlasti i kompanija iz obe zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track