(VIDEO) PILOT MRTAV PIJAN KRENUO NA LET: Kontrola ga pustila takvog u avion, putnici pobesneli
Foto: Printscreen Youtube

Skandal

(VIDEO) PILOT MRTAV PIJAN KRENUO NA LET: Kontrola ga pustila takvog u avion, putnici pobesneli

Planeta -

Dvojica šefova u jednoj aviokompaniji u Indoneziji su dala otkaz nakon što su se pojavile tvrdnje i video o tome da se jedan njihov pilot pojavio na letu pijan.

Snimak pokazuje kapetana leta Tekada Purnu, koji je bio pilot Sitilinka, kako teturajući ulazi u detektor metala na sigurnosnoj proveri aerodroma Surabaja u Indoneziji.

Na snimku pilot gubi svoje stvari po podu, dok mu ih čuvari skupljaju. Veruje se da je uspeo da dođe do aviona, u kom su brojni putnici uložili pritužbe na njega. Putnicima je postalo sumnjivo stanje pilota kada su čuli kako mrmlja objave i kako govori nejasno.

Neki od putnika su napustili let i zahtevali zamenu pilota za kog su tvrdili da je pod uticajem droga ili alkohola. Predsednik i direktor proizvodnje Sitilinka su najavili svoje ostavke zbog ovog skandala, iako su prvo negirali optužbe, a tvrdili su da su testovi na drogu i alkohol bili negativni.

Ipak je naknadno objavljeno da je pilot otpušten, i da se očekuju novi rezultati testiranja. Prošle godine su uhvaćeni pilot i dve stjuardese zbog navodnog korišćenja metamfetamina.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track