(FOTO) OVO JE LICE UBICE IZ ISTANBULA: Napadač je profesionalni ubica, odlučan i hladnokrvan!
Foto: Printscreen Tweet

policija pronašla otiske prstiju

(FOTO) OVO JE LICE UBICE IZ ISTANBULA: Napadač je profesionalni ubica, odlučan i hladnokrvan!

Planeta -

Turski mediji objavili su "selfi" snimak muškarca za koga se veruje da je u novogodišnjoj noći ubio 39 ljudi u noćnom klubu "Reina" u Istanbuluu.

Na snimku se vidi navodni napadač kako se snima na trgu Taksim, ali se nije jasno da li je snimak napravljen pre ili posle napada u diskoteci Reina.Napadač je i dalje u bekstu i još nije identifikovan, a Islamska država je preuzela odgovornost za napad.

Turski mediji objavili su danas pozivajući se na mišljenja bezbednosnih stručnjaka da je napadač na noćni klub u Istanbulu tokom novogodišnje noći, dobro obučeni profesionalac, terorista koji je tehnike ubijanja naučio boreći se u redovima Islamske države u Siriji.List "Dejli" na engleskom jeziku preneo je reči eksperta za borbu protiv terorizma Abdulaha Agara da način na koji je napadač delovao pokazuje da je "on apsolutno ubica i da je verovatno ubijao i ranije", prenosi AP.

"Napadač je odlučan, samopouzdan, praktičan, hladnokrvni ekspert koji zna kako da postigne rezultate. On je verovatno ispaljivao metke u pravim zonama sukoba", rekao je Agar."Hurijet", takođe, piše da se napadač borio sa džihadistima Islamske države u Siriji i da koristi tehnike koje je tamo naučio.Takođe navodi da je pokazao da je dobro obučen za korišćenje oružja i podseća da je Islamska država preuzela odgovornost za napad.

Kolumnista "Hurijeta" Abdulkadir Selvi tvrdi da je napadač identifikovan a da se istražitelji fokusiraju na pomisao da potiče iz neke zemlje Centralne Azije.Selvi dodaje da je on obučen u uličnim borbama u naseljenim oblastima u Siriji i da je te tehnike koristio za napad na noćni klub, pucajući iz puške, a ne iz snajpera, prenosi AFP.Napadač je "specijalno izabran" da izvede pucnjavu, rekao je on.

Prema njegovim rečima, sada je prioritet uhvatiti napadača i neutralisati ćeliju koja ga očigledno podržava, kako bi se sprečio novi napad.

"Ovaj specijalno obučeni terorista još uvek nije uhvaćen i još uvek šeta među nama predstavljajući veliku opasnost", napisao je turski stručnjak. Dnevnik "Haber Turk" objavio je da je napadač došao u Istanbul iz grada Konja na jugu zemlje, zajedno sa ženom i dvoje dece "kako ne bi privukao pažnju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track