Čelični put svile: I London se železnicom povezao sa Kinom
Foto: Reuters

Kineska privredna ekspanzija

Čelični put svile: I London se železnicom povezao sa Kinom

Planeta -

Voz je krenuo i Jivu-a, grada u Džengjang provinciji u istočnoj Kini i putovaće oko 18 dana i preći 12.000 kilometara pre dolaska na cilj.

Početkom godine Kina je poslala prvi teretni voz kome je krajnji cilj London.Voz je krenuo i Jivu-a, grada u Džengjang provinciji u istočnoj Kini i putovaće oko 18 dana i preći 12.000 kilometara pre dolaska na cilj. U ovom gradu se proizvodi roba široke potrošnje pa je to i glavni teret ovog voza - kućni aparati, odeća, torbe i koferi. Voz će proći kroz Kazahstan, Rusiju, Belorusiju, Poljsku, Nemačku, Belgiju i Francusku pre dolaska u London. London je 15 evropski grad koji je Kina uključila kao destinaciju za teretne vozove. Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:Tehnološki izazovi 2017: Od kraja kapitalizma do dužeg životaLekcija iz SAD: Ovako se poštuje Grob neznanog junaka (VIDEO)

Nije samo diskriminacija: Zašto nema više žena milionera?Bez blagoslova: Poznati lanac brze hrane stigao u VatikanDa ne bude zabune: Zašto u SSSR Deda Mraz nije smeo da ima crvenu odeću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track