ĐAVO DOŠAO PO SVOJE: Masovni ubica Čarls Menson u bolnici, bori se za život
Foto: Reuters 3 1 2017

Bolesnik

ĐAVO DOŠAO PO SVOJE: Masovni ubica Čarls Menson u bolnici, bori se za život

Planeta -

Zloglasni Čarls Menson završio je u bolnici u Bejkersfildu, a njegovo stanje je vrlo ozbiljno, javljaju LA Times i TMZ, a prenosi CNN koji je pokušao da dobije više informacija o Mensonovom stanju ali PR zatvorske službe zbog privatnosti nije mogao da kaže ništa više.

Danas 82-godišnji Menson vodio je sektu Porodica, a služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva sedam osoba 1969. godine u Los Anđelesu, među kojima je bila i trudna Šeron Tate, supruga Romana Polanskog.

Menson je 1969. godine osuđen na smrt, ali je kazna ipak promenjena u doživotnu robiju sa mogućnošću puštanja na uslovnu slobodu.

Sekta je po njegovom nalogu 8. avgusta 1969. ubila glumicu Šeron Tate, koja je bila trudna, i četvoro drugih ljudi koji su se u trenutku ubistva našli u kući koju je Tate delila sa svojim suprugom Romanom Polanskim u blizini Beverli Hilsa. Naredne večeri izmasakrirali su vlasnike dućana Lena i Rozemari La Bjanku u Los Felizu, predgrađu Los Angelesa.

Manson nije učestvovao u ubistvima, ali su izvršena po njegovom nalogu.

Tokom služenja kazne Menson je bio sve samo ne uzoran zatvorenik. Prekršio je nekoliko zatvorskih pravila od proteklog saslušanja o puštanju na uslovnu slobodu. U nekoliko navrata je kod njega pronađeno oružje i mobilni telefoni, uz pomoć kojih je kontaktirao osobe iz spoljnog sveta.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track