TRAMP ZAVODI RED U OBAVEŠTAJNIM SLUŽBAMA: Prvo da se sredite, pa ćete onda dobiti šefa
Foto: AP 28 12 2016

Sređivanje

TRAMP ZAVODI RED U OBAVEŠTAJNIM SLUŽBAMA: Prvo da se sredite, pa ćete onda dobiti šefa

Planeta -

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp razmatra mogućnost da ostavi upražnjenu funkciju direktora Nacionalne obaveštajne službe zbog njenog restruktuiranja, saznaje "Si-Bi-Es njuz".

Američka televizija navodi da je Tramp kritikovao obaveštajne agencije nakon njihove tvrdnje iznete početkom decembra da se Rusija mešala u predsedničke izbore u SAD održane mesec dana ranije.

Tramp planira da se sutra sastane s direktorima CIA, FBI i Nacionalne obaveštajne službe, a tema brifinga biće konačni izveštaj američkih obaveštajnih službi o pitanju ruskog hakovanja američkih političkih grupa i pojedinaca, preneo je Rojters.

Trampov portparol Šon Spajser je juče novinarima rekao da će na sastanku sa novim šefom Bele kuće u Njujorku učestvovati direktor CIA Džon Brenan, direktor FBI Džejms Komi i direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper.

AP podseća da je Tramp bacio sumnju na optužbe američkih obaveštajnih službi da Rusija stoji iza hakovanja Demokratskog nacionalnog komiteta.

Tramp je, inače, ranije u toku dana izjavio da je pomeren njegov sastanak sa obaveštajnim službama o mešanju Rusije u američke izbore, što su zvaničnici odlazeće administracije demantovali.

Prethodno je Tramp na Tviteru naveo da je veoma čudno što je sastanak odložen.

"Možda im je potrebno više vremena za taj slučaj. Veoma čudno", napisao je Tramp.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track