Grčki neonacista išamarao levičarke pa pobegao

Junačina

Grčki neonacista išamarao levičarke pa pobegao

Planeta -
Kasidijaris je u TV tuči bacio času s vodom na Renu Duru i uputio joj uvrede, a potom se okrenuo prema komunistkinji Lijani Kaneli koja je ustala protestujući zbog njegovog ponašanja. Najpre ju je gurnuo, a potom i triput ošmario

ATINA - Jedan poslanik grčke neonacističke partije fizički je jutros, pred TV kamerama, napao dve poslanice levice u televizijskoj debati pred parlamentarne izbore 17. juna, a potom pobegao iz studija iz kojeg je događaj direktno prenošen.

Posle incidenta u studiju privatne TV Antena, policija je izdala nalog za njegovo hapšenje, prenose svetske agencije.

Ilijas Kasidijaris, portparol stranke "Hrisi Avgi" (Zlatna zora) koja je na izborima 6. maja sa 6,9 odsto glasova prešla cenzus za ulazak u parlament, izgubio je živce kada je poslanica radikalne levičarske stranke Siriza Rena Duru pomenula optužnicu podignutu protiv njega zbog oružane pljačke 2007. Suđenje po toj tužbi počelo je u sredu, ali je odloženo za 11. jun.

Kasidijaris je bacio času sa vodom na Renu Duru i uputio joj uvrede, a potom se okrenuo prema poslanici komunista Lijani Kaneli koja je ustala protestujući zbog njegovog ponašanja. Najpre ju je gurnuo, potom tri puta ošamario, a onda napustio studio.

Događaj je snimljen i može se videti na sajtu Jutjub (youtube).

Novinari i radnici televizije pokušali su da ga zaustave, ali nisu uspeli i Kasidijaris je pobegao. Incident je smesta izazvao oštre reakcije u Grčkoj gde će "Hrisi avgi", po anketama, ostati u parlamentu sa oko četiri odsto glasova i posle novih vanrednih poslaničkih izbora 17. juna.

http://www.youtube.com/watch?v=2Hk2FqoZoOQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track