Nemačka policija pohapsila bajkere Bandidosa

Racija

Nemačka policija pohapsila bajkere Bandidosa

Planeta -
U duže planiranoj raciji učestvovalo je oko 1.000 policajaca, a među njima i pripadnici specijalnih jedinica GSG 9, koji su od jutros pretražili oko 70 stanova i drugih prostorija grupe ''Bandidos del Este''

BERLIN - Nemačka policija je sprovela raciju u Berlinu i Brandenburgu u prostorijama motorista grupe ''Bandidos'' i uhapsila četiri žene i šest muškaraca, među kojima je i šef tog kluba, bivši policajac, Torsten S, prenose nemački mediji.

U duže planiranoj raciji učestvovalo je oko 1.000 policajaca, među njima i pripadnici specijalnih jedinica GSG 9, koji su od jutros pretražili oko 70 stanova i drugih prostorija grupe ''Bandidos del Este''.

Pozadina ove policijske akcije je, prema pisanju ''Berliner Morgenposta'', dugogodišnja istraga protiv ''Bandidosa'', koji se, između ostalog, terete za ilegalnu trgovinu tabletama protiv bolova ''tilidin'', kao i za trgovinu kokainom, marihuanom i amfetaminima.

Osim toga, ''Bandidosi'' se terete i za posedovanje, a možda i trgovinu oružjem, telesne povrede i druge delikte, prenose mediji, navodeći da je njihov šef, uhapšeni Torsten S, bivši policajac, zbog učešća u napadu na jednog poznatog menadžera 1997. godine, bio osuđen na višegodišnju kaznu zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track