(VIDEO) GRUPNO SILOVANJE PRENOSILI NA FEJSBUKU: Trojica izbeglica napastvovala devojku u Švedskoj!
Foto: Printscreen Youtube

gnusno

(VIDEO) GRUPNO SILOVANJE PRENOSILI NA FEJSBUKU: Trojica izbeglica napastvovala devojku u Švedskoj!

Planeta -

Tri muškarca uhapšena su zbog sumnje da su silovali devojku u švedskom gradu Upsala i ovaj gnusni čin uživo prenosili na Fejsbuku.

Prema pisanju švedskog portala "Aftonbladet.se", silovanje se dogodilo u jednom apartmanu u Upsali u ranim jutarnjim satima u nedjelju, a devojka nije bila u potpunosti svesna.

Silovanje je uživo prenošeno na jednoj zatvorenoj grupi na Fejsbuku, koja ima oko 60.000 članova, a policiju je o ovom slučaju obavestila Džozefin Landgren koja je videla snimak.

Jedan od silovatelja imao je pištolj (Foto youtube)
Jedan od silovatelja imao je pištolj (Foto youtube)

"Dvojica muškaraca su gurali devojku na krevet. Najpre sam pomislila da se radi o neukusnoj šali. Ali nije bila šala u pitanju", rekla je ona. "Jedan od njih joj je pocepao odeću, a onda legao na nju", dodala je Džozefin Landgren.

Drugi svedok događaja je izjavio da je jedan od silovatelja terao devojku da kaže kako nije silovana.

"Bio je ekstremno surov. Stavljao joj je reči u usta i smejao se tokom snimanja", rekao je svedok.

Kada je policija stigla na mesto događaja snimak se još uvek emitovao, a Markus Svenson iz policije je potvrdio da su u posedu kopije snimka silovanja i dodao da postoji mnogo svedoka.

"Mnogi ljudi su videli emitovanje", rekao je Svenson za švedsku državnu televiziju, a potom dodao da je žrtva hospitalizovana i odvedena u sigurnu kuću. Policija provodi istragu o celom slučaju, a neki mediji pišu da su silovatelji izbeglice koje su došle u Švedsku.

Na jednoj fotografiji koju je objavio portal "Expressen.se", vide se devojka i muškarac koji u ruci drži pištolj, ali su njihova lica zamagljena. Takođe su objavljene i fotografije na kojima se vidi silovanje, ali su i one zamagljene. Postoji i fotografija na kojoj se vidi trenutak kada u apartman upada policija. Snimci su uklonjeni sa društvenih mreža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track