RANJEN VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE: Pogođen tokom bombardovanja na severu Iraka
Foto: AP

Nova informacija

RANJEN VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE: Pogođen tokom bombardovanja na severu Iraka

Planeta -

Vođa i samoproglašeni kalif Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi navodno je teško ranjen u vazdušnim napadima na severu Iraka, tvrde irački mediji, a prenosi britanski Dejli mejl.

Vođa terorističke organizacije navodno je ranjen u bombardovanju malog grada Al-Ba'aja na severu Iraka.Ali, valja naglasiti da to nije prvi put da stižu izveštaji o tome da je on teško ranjen, a da zatim nije bilo službene potvrde o tome.

Osim ove nepotvrđene vesti iz Iraka stižu izveštaji da je u Mosulu, koji se nalazi pod opsadom iračkih i kurdskih snaga od novembra prošle godine, ubijen komandant ID koji je nadzirao i sprovodio egzekuciju žena u tom gradu.Reč je o Saudijcu Abu Abdelu Rahmanu koga je prema sigurnosnim izvorima u Mosulu ubio metak nepoznatog strelca i "usmrtio na mestu".

"Nepoznati strelac pogodio je višeg komandanta ID Abu Abdela Rahmana u centru Mosula i usmrtio ga na mestu", rekao je izvor iz bezbednosnih službi za IBTimes.

Samo dan pre toga glavna vest u Iraku bio je britanski snajperista koji je navodno jednim metkom ubio čak tri džihadiste ID što je opisano kao "jedan u milion slučajeva".

Pripadnik elitnih SAS jedinica jednim je metkom na mestu ubio dvojicu ID ratnika, a metak se potom odbio i usmrtio trećeg teroristu.

Taj smrtonosni hitac je britanskom snajperisti uspeo u novembru prošle godine u jednom selu na severu Iraka, ali se prva vest o tome u medijima pojavila tek ovih dana, navodi Dejli mejl.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track