Jak zemljotres u Turskoj, osetio se i u Bugarskoj

Panika

Jak zemljotres u Turskoj, osetio se i u Bugarskoj

Planeta -
Potres od 5,1 po Rihteru uplašio je stanovništvo koje je izletelo na ulice. Osim ljuljanja stambenih zgrada, nema podataka o materijalnoj šteti

SOFIJA - Zemljotres jačine 5,1 stepen po Rihterovoj skali pogodio je danas zapadne delove Turske, uključujući i Istanbul, ali osim ljuljanja stambenih zgrada i straha ljudi, koji su istrčali na ulice, za sada nema izveštaja o drugim posledicama.

Potres se osetio i u susednoj Bugarskoj, u Burgasu, Nesebaru i Plovdivu, preneli su bugarski mediji. Prema podacima Nacionalnog instituta za geofiziku, geodeziju i geografiju pri Bugarskoj akademiji nauka, zemljoters se osetio nešto pre ponoći.

Epicentar je bio u Mramornom moru, nekoliko kilometara od grada Tekirdag, na dubini od 10 kilometara. Nakon potresa usledila su dva naknadna potresa i za sada nema izveštaja o žrtvama, niti o pričinjenoj materijalnoj šteti .Dva potresa, jedan jačine pet stepeni po Rihterovoj skali i jedan nešto blaži osteili su se i u Makedoniji u 5.44 i 5.49 sati. Ti potresi su se osetili u Skoplju, Ohridu, Bitolju, Kruševu i Štipu, javila je MIA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja