Meksikancu presađene obe ruke

Prvi u Latinskoj Americi

Meksikancu presađene obe ruke

Planeta -
Gabrijel Granados, čije su obe ruke izgorele u strujnom udaru i amputirane do lakata, dobio je ruke 34-godišnje žrtve pucnjave

MEKSIKO SITI - Meksikanac Gabrijel Granados, čije su obe ruke izgorele u strujnom udaru, postao je prvi pacijent u Latinskoj Americi kome su presađena oba gornja ekstremiteta, saopštili su meksički lekari.

Kako prenosi AP, 52-godišnji muškarac, kome su obe ruke amputirane ispod lakata, dobio je ruke 34-godišnje žrtve pucnjave.

Granados je reporterima rekao da je transplantacija bila "sjajna" i da je već počeo da oseća svoje nove ruke.Dr Martin Iglesias, vođa hirurškog tima koji je izveo operaciju, kazao je da je presađivanje izvedeno početkom maja u Nacionalnom institutu medicinskih nauka i nutricionizma u Meksiko Sitiju i da se Granados, koji je juče pušten iz bolnice, dobro oporavlja.

Granadosu su ruke amputirane u januaru 2011. nakon električnog šoka u kojem su teško izgorele. Struja ga je udarila dok je davao instrukcije radnicima koji su podizali ogradu. Pre operacije, hirurzi su izjavili da su uvežbavali zahvat na leševima. U Meksiku još 23 pacijenta čeka na transplantaciju ruku, od kojih samo šest može uspešno biti obavljeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track