TERORISTI PONOVO GAĐALI AMBASADU RUSIJE U DAMASKU: Ovaj zločin ne sme da ostane nekažnjen!
Foto: AP 21 2 2013

Novi incident

TERORISTI PONOVO GAĐALI AMBASADU RUSIJE U DAMASKU: Ovaj zločin ne sme da ostane nekažnjen!

Planeta -

Kompleks ambasade Rusije u Siriji 2. i 3. februara je dva puta bio izložen minobacačkom napadu, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

"Vatra je otvorena iz nišana u oblasti Džobar, u kojoj se nalaze teroristi. Jedna od mina je eksplodirala na teritoriji kompleksa ambasade između kancelarija i stambenog dela, a druga na 20 metara od glavnog ulaza u ambasadu. Žrtava nema, ali je naneta materijalna šteta“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo je kategorički osudilo nove terorističke napade na rusko diplomatsko predstavništvo u Damasku.

"Navodimo da su sada podli napadi na našu ambasadu izvedeni u uslovima primirja s očiglednim ciljem da se prekid borbenih dejstava prekine i da se osujete napori za otpočinjanje političkog procesa. Ovaj zločin ne sme da ostane nekažnjen. Principijelna politika Rusije da vodi odlučnu i beskompromisnu borbu protiv terorista u Siriji biće nastavljena“, navedeno je u saopštenju.

Moskva očekuje da će međunarodna zajednica "adekvatno reagovati na opasnu provokaciju terorista“.

"Odlučno zahtevamo da se ispune antiterorističke rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da se prekine finansijska podrška teroristima i njihovo snabdevanje naoružanjem. Ponovo pozivamo da se ujedine napori da se pod hitno iskoreni opasno uporište terorizma oličeno u ID, Nusri i njihovim pristalicama u Siriji i regionu u celini“, navedeno je u saopštenju.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track