(VIDEO) MAROKANKA BILA TRUDNA 46 GODINA: Kad su je porodili lekari ostali u šoku!
Foto: Printscreen Facebook

medicinski fenomen

(VIDEO) MAROKANKA BILA TRUDNA 46 GODINA: Kad su je porodili lekari ostali u šoku!

Planeta -

Slučaj Zahre Abutalib iz Maroka sigurno je jedan od najneverovatnijih u istoriji medicine. Zahra je je zatrudnela 1955. godine.

Osetila je bolove i počela je da se porađa u malom selu nadomak Kazablanke. Porođaj je trajao 48 sati, ali se beba nije rodila.

Ona je prebačena u bolnicu gde je trebalo da se konačno porodi pod nadzorom stručnjaka. Međutim, kada je videla kako je jedna mlada devojka u mukama umrla tokom operacije, Zahra je u panici pobegla iz bolnice.Iako je trpela jezive bolove danima, Zehra se nije vratila u bolnicu.

Jednog dana bolovi su naprasno prestali i Zehra je, verujući u marokanski mit “uspavane bebe”, koji znači da beba spava u utrobi majke kako bi zaštitila njenu čast, jednostavno zaboravila na trudnoću.

Prošle su od tada decenije. Zahra je u međuvremenu usvojila troje dece i postala baka. Kada je napunila 75 godina, neprekidno je imala jake bolove, za koje lekari nisu imali objašnjenje. Doktor Taibi Kvazani je verovao je da je Zahrin stomak natečen zbog tumora na jajnicima i poslao je na snimanje.

Lekari su bili šokirani kada su dobili rezultate. U njenoj utrobiotkriven je plod deteta koji se skamenio?!Mrtva beba, koja je bila u Zahrinom organizmu 46 godina, odstrenjena je operacijom.

Njen beg iz bolnice pre 46 godina joj je verovatno spasao život. Da su je tada, kada nisu postojali savremeni aparati za skeniranje, doktori operisali sigurno bi presekli pupčanu vrpcu i izazvali unutrašnje krvarenje koje bi se kobno završilo po majku i dete.

U medicini je do sada zabilježeno oko 300 sličnih slučajeva, ali je Zahrino “kameno dete” bilo najduže u stomaku majke.

(Littlethings)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja