IRAN ZAPRETIO NEPRIJATELJIMA: Učinite nešto pogrešno i pogodiće vas naše rakete!
Foto: Rojters

Sve napetija situacija

IRAN ZAPRETIO NEPRIJATELJIMA: Učinite nešto pogrešno i pogodiće vas naše rakete!

Planeta -

Rakete Irana pogodiće neprijatelje ako učine nešto pogrešno, izjavio je danas jedan visoki komandant iranske Revolucionarne garde, prenela je novinska agencija Tasnim.

"Ako neprijatelji pređu liniju, pogodiće ih naše rakete", rekao je general Amir Ali Hadžizadeh tokom vojne vežbe Revolucionarne garde, održana radi provere raketnih sistema i radara.

Vežba je održana na području od 35.000 kvadratnih kilometara u provinciji Semnan, na severu Irana, dan pošto je američki predsednik Donald Tramp uveo sankcije protiv Irana zbog njegove nedavne probe balističke rakete.

Sankcije se odnose na više od 20 ljudi i kompanija od Persijskog zaliva do Kine. Uvođenje novih sankcija dodatno je pooštrilo tenzije između Vašingtona i Teherana, izazvane međusobnim optužbama za nepoštovanje nuklearnog sporazuma i tvrdnjama SAD da Iran podržava terorizam.

Iran navodi da testiranje rakete ima samo odbrambenu svrhu i da se time ne krši rezolucija 2231 Saveta bezbednosti UN, niti nuklerani sporazum postignut sa zapadnim silama.

Tramp je tokom kampanje najavio da će prema Iranu zauzeti čvrst stav, optužujući svog prethodnika Baraka Obamu da je bio "previše blag" i preteći da će se povući iz sporazuma velikih sila s Teheranom.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track