RANJENI EL ČAPOVI SINOVI U SUKOBU KARTELA: Rivalska banda im napravila sačekušu!
Foto: Reuters 01/2016

Borba za vođstvo

RANJENI EL ČAPOVI SINOVI U SUKOBU KARTELA: Rivalska banda im napravila sačekušu!

Planeta -

Sinovi vođe meksičkog narko-kartela Sinaloa Hoahina "El Čapa" Guzmana, koji je prošlog meseca izručen SAD, ranjeni su u napadu za koji su optužili bivšeg "glavnog poručnika" njihovog oca koji sada predvodi rivalsku bandu i želi da preuzme vođstvo nad narko-kartelom.

Američki Ej-Bi-Si njuz javlja da je meksički novinar Siro Gomez Lejva objavio da je primio informaciju o napadu koji se dogodio u subotu u pismu koje su mu poslali "El Čapovi" sinovi.

Oni su naveli da su u trenutku napada bili zajedno s aktuelnim šefom Sinaloe Ismaelom "El Majom" Zambadom koji je takođe bio meta.

U pismu su "El Čapovi" sinovi optužili Damasa Lopeza, sa kojim se spore oko kontrole nad narko-kartelom, da ih je izdao pošto ih je pozvao na sastanak na koji nije došao, da bi potom uleteli naoružani napadači koji su otvorili vatru i ubili telehranitelje "El Čapovih" sinova.

Oni tvrde da su uspeli da zajedno sa Zambadom pobegnu napadačima. Navodi se da je Guzmanov advokat Hose Refuhio potvrdio da su pismo poslali "El Čapovi" sinovi.

Meksičke vlasti nisu potvrdile niti komentarisale vest o napadu. Ej-Bi-Si njuz podseća da je Guzman uhapšen po treći put u Meksiku u januaru 2016. nakon poslednjeg bekstva iz zatvora, da bi u januaru ove godine bio izručen SAD, kao i da je već bilo spekulacija da će izbiti krvav rat narko-bandi oko teritorija kako bi se ispunio vakuum koji je napravljen njegovim odlaskom.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track