(VIDEO) TERORISTA IZ ISTANBULA HLADNOKRVNO PRIZNAO: Hteo sam da poubijam hrišćane na praznik
Foto: Printscreen Tweet

Ubio 39 ljudi

(VIDEO) TERORISTA IZ ISTANBULA HLADNOKRVNO PRIZNAO: Hteo sam da poubijam hrišćane na praznik

Planeta -

Abdulgadir Mašaripov, koji je priznao da je ubio 39 osoba u noćnom klubu u Istanbulu u novogodišnjoj noći, izjavio je pred sudom da je prvobitno nameravao da napad izvede na Trgu Taksim.

Mediji navode da je on tokom saslušanja u sudu rekao da pre napada u Rejna noćnom klubu nije izveo ni jedan drugi napad, kao i da mu je cilj bio "da izvede napad na hrišćane tokom njihovog praznika, kao odmazdu zbog njihovog ubijanja širom sveta".

Napadač Abdulgadir Mašaripov prvobitno je nameravao da napad izvede na trgu Taksim, ali je promenio odluku zbog jakih mera obezbeđenja u toj oblasti.

Mašaripov je uhapšen 16. januara u Istanbulu i zvanično je optužen za članstvo u naoružanoj terorističkoj grupi, masovno ubistvo, posedovanje teškog naoružanja.

Tokom svedočenja, on je zvaničnicima kazao da bi radije da dobije smrtnu kaznu, kao i da ne žali zbog toga što je učinio.

U Turskoj je smrtna kazna ukinuta 2002. godine, kao deo procesa pregovaranja Turske za članstvo u EU i ponovno uvođenje takve kazne verovatno bi prekinulo pregovarački proces.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PAZITE GDE IDETE NA ODMOR U 2017! Ovim zemljama prete teroristički napadi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track