Čaves dobrog zdravlja, spreman za izbore

Čaves dobrog zdravlja, spreman za izbore

Planeta -
Posle operacije i radioterapije osećam se veoma dobro. Imam vere u Boga, Hrista i nauku, kao i u volju da živim i borim se za ovu zemlju, istakao predsednik Venecuele

KARAKAS - Predsednik Venecuele Ugo Čaves izjavio je da su lekarski pregledi, koje je obavio posle tretmana kancera na Kubi, pokazali da je dobrog zdravlja.

Čaves je, novinarima u predsedničkoj palati, sinoć rekao da su mu u poslednjih nekoliko dana u Venecueli obavljena razna snimanja, uključujući i magnetnu rezonancu i da su pokazala da je sve u redu.

"Posle operacije i radioterapije osećam se veoma dobro. Imam vere u Boga, Hrista i nauku, kao i u volju da živim i borim se za ovu zemlju", istakao je Čaves.

On je rekao da je snimanja trebalo da obavi polovinom meseca, ali da je odlučio da to učini ranije kako bi rezultate znao pre ponedeljka, kada će i zvanično da prijavi kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima, 7. oktobra.

Pre tačno godinu dana, Čaves je prebačen u bolnicu u Havani, gde mu je odstranjen tumor veličine loptice za bejzbol. Imao je dve operacije, a kasnije i više krugova zračenja, podsetile su agencije. Poslednji put je boravio na Kubi u maju.

Čaves, koji se na vlasti nalazi od 1999, u ovom trenutku želi da osvoji treći uzastopni mandat kao "revolucionarni socijalista", uprkos tome što je već dva puta podvrgnut operacijama uklanjanja malignih tumora.

On nije otkrio od koje vrste kancera boluje, niti prognoze o svom zdravlju, što je pokrenulo političku neizvesnost i talase glasina.

Glavni protivnik Čavesa na izborima za predsednika biće predstavnik opozicije Enrike Kapriles.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track