Šabab nudi kokoške i kamile za Obamu i Hilari

Nagrada

Šabab nudi kokoške i kamile za Obamu i Hilari

Planeta -
Šabab je ovako reagovao na objavu SAD da nude oko 33 miliona dolara za informacije o istaknutim članovima ekstremističke grupe u Somaliji povezane sa Al Kaidom

VAŠINGTON - Somalijska islamistička ekstremistička grupa Šabab ponudila je nagrade u vidu kokoški i kamila za informacije o tome gde se nalaze američki predsednik i državni sekretar Barak Obama i Hilari Klinton.

Šabab je, naime, ovako reagovao na objavu SAD da nude oko 33 miliona dolara za informacije o istaknutim članovima ekstremističke grupe u Somaliji povezane sa Al Kaidom.

Fuad Mohamed Kalaf iz somalijskog pokreta Šabab al-mudžahedin je izneo ovu ponudu posle molitve u petak, preneo je Rojters.

"Ko bude otkrio skrovište idiota Obame biće nagrađen sa 10 kamila, a ko otkrije gde je starica Hilari Klinton dobiće 10 kokošaka i 10 petlova", kazao je Kalaf.

Američki Stejt department je u četvrtak ponudio pet miliona dolara za informacije o Kalafu i njegova tri saradnika, kao i sedam miliona za informacije o osnivaču i komandantu Šababa Ahmedu Abdi Mogametu.

Al Kaida je u februru saopštila da je Šabab, grupa koju SAD od 2008. godine smatraju terorističkom, pristupila njihovim redovima.

To je prvi put da se nagrade nude za članove Šababa, čiji se pripadnici optužuju za terorističke napade u Somaliji, Ugandi i Keniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track