(VIDEO) KUĆNO VASPITANJE SE ISPLATI: Restorani u ovoj zemlji daju popust ako se deca lepo ponašaju
Foto: Profimedia

Finansijski podsticaj

(VIDEO) KUĆNO VASPITANJE SE ISPLATI: Restorani u ovoj zemlji daju popust ako se deca lepo ponašaju

Planeta -

Jedan italijanski ugostitelj nudi popust od 5 odsto za porodice čija su deca lepo vaspitana tokom ručka.

"Pet posto za lepo vaspitanu decu" popust je dokazao da funkcioniše u lokalnom vinskom baru u Padovi, gde je vlasnik Antonio Ferari smislio pametan finansijski podsticaj da deca postupaju u skladu s ponašanjem očekuje se na javnim mestima.

Ako deca budu tiha i ne ometaju obrok drugih ljudi u restoranu, njihovi roditelji dobijaju dodatni popust na račun. "Kada su roditelji bezobrazni, deca misle da mogu da urade bilo šta. penju se po stolovima, prave nered s prilozima, ili nerbiraju druge goste", rekao je Ferari.

Ideju da ponudi jednu vrstu edukativnog popusta dobio je nakon nakon što je prisustvovao "spektaklu" od ručka, jedne nedelje popodne.

Dok je služio sto sa šest odraslih i petero dece, 40-godišnji preduzetnik je bio posebno impresioniran kada, nakon što su završila svoje obroke, deca za stolom su se pobrinula za sebe i dopustila roditeljima da završe svoj obrok.

Slika računa koja je podeljena na Tviteru pokazuje uštedu od preko 13 evra. Kao povratni kompliment, porodica je ostavila napojnicu od 30 evra.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track