(VIDEO) PROGOVORILI O JEZIVIM ZLOČINIMA PRED SMRT: Olakšali sebi dušu, a porodice ostale u šoku!
Foto: -Profimedia

Pokajnici

(VIDEO) PROGOVORILI O JEZIVIM ZLOČINIMA PRED SMRT: Olakšali sebi dušu, a porodice ostale u šoku!

Planeta -

Kažu da ljudi pred smrt imaju želju da ispovede grehe i olakšaju dušu.

Nekima je usput uspelo da svojim priznanjima zaprepaste kako članove porodice tako i javnost.

Džeraldina Keli

Istetovirana i uvek u društvu svojih dresiranih i krvoločnih pasa, Džeraldinu Keli su svi smatrali "opakom i jakom", i njena porodica i njeni prijatelji. Ponekad bi šetala motelom sa 36 soba u vlasništvu njene porodice zmijom omotanom oko vrata - jer je i sama želela da ostavi utisak strahopoštovanja.

Stoga nikog nije začudilo kad se dobro držala nakon što je njen suprug Džon poginuo u automobilskoj nesreći 1992.Ali, ono što niko nije ni slutio je da njegova smrt uopštee nije bila rezultat nesreće, a Geri je u svom porodišnom zamrzivaču čuvala mračnu tajnu.

Nakon što je dobila dijagnozu smrtonosnog raka, ona je na svojoj smrtnoj postelji otkrila kako je hladnokrvo ubila svog supruga nakon niza godina njegovog navodnog zlostavljanja.Ubila ga je sa metkom u glavu, zamotala njegovo telo plastičnom folijom stavila u zamrzivač. Nakon tog priznanja, svi su bili u šoku, a priča je potvrđena pronalaskom njegovog zamrznutog tela.

Vernon Sic

On je 2008. rekao svom psihijatru kako je spreman da prizna ubistvo dečaka kog je učinio kao tinejdžer davne 1959. Tvrdio je kako su i on i dečak bili oteti i da su mu otmičari naredili da ga ubije, inače će oni njega.

Psihijatar je tu priču prijavio policiji, a kad su stigli u njegovu kuću, pronašli su ga mrtvog i okruženog raznim predmetima koji su ih uznemirili - uključujući i plakate nestalih dečaka Majkla Donahjua i Džejkoba Veterlinga, koji su nestali 1991. i 1989. Ali, čak ni uz otkriće sačmarice, eksplicitnih crteža i knjiga o kanibalizmu nisu uspeli shvatiti šta je tačno Sic napravio i za koje je zločine odgovoran.

Dajen Kroford

Tokom punih 40 godina ona je krila svoju prošlost, prvo od svog supruga i dece, a potom i od svoje lezbijske partnerke. Naime, ona je 1967. ušetala u poslastčarnu gde je tada radila i ubila Kerol Peri iKonstans Smuz jer su joj se rugali na račun toga što je gej. Nikada nije bila smatrana sumnjivom za ovaj zločin jer je nakon ubistva ispraznila blagajnu takoda ceo slučaj izgleda kao pljačka.

Od tog događaja ona je odlučila da "igra na sigurno" pa je održavala imidž sasvim normalne žene ulaskom u brak i formiranjem porodice. Ali, svo vreme je održavala odnose sa svojim partnericom. Pred sam kraj života odlučila je da napustiti svog muža, a zločin koji je počinila priznala je na smrtnoj postelji.

Otis Tul

Otmica i ubistvo Adama Volša iz 1981. bio je jedan od najznačajnijih slučajeva koji uključuje decu u SAD-u. Upravo je nakon njega osnovan Nacionalni centar za nestalu decu i pokrenuta televizijska emisija "Amerikaz most vonted". Glavni osumnjičeni u slučaju je bio Otis Tul, ali on nikad nije bio suočen sa optužnicom jer su se dokazi izgubili.

Tul je navodno bio partner u zločinu ozloglašenom serijskom ubici Henriju Li Lukasu te je bio osuđen za šest ubistava. Kao deo kulta "Ruka smrti", Tule je tvrdio kako je učestvovao u više od 200 ubistava, ali za većinu njih je bilo logistički nemoguće da ih je on učinio. To je napokon i sam potvrdio 1996., kad je pre smrti od ciroze u zatvoru konačno priznao za koja je ubistva odgovoran - uključujući i slučaj Volš.

Džejms Bruer

Nakon što je doživeo moždani udar i u strahu od smrti koja će uslediti, On je odlučio da prizna tajnu sa kojom je živeo preko 30 godina i tako da olakša savest. Otkrio je kako je 1977. ubio svog suseda postaknut žestokom svađom, nakon čega je pobegao sa svojom suprugom a nakon toga su i promenili identitete.

Postali su Andersonii u svom novom životu bili uzorni građani, vodeći čak i biblijsku grupu u mesnoj crkvi. Pred smrt 2009., On je prodao sve što je posedovao i odlučio da se preda policiji kako bi "očistio svoju dušu" i pripremio se za "život večni". Na njegovu nesreću, smrt nije došla pa se oporavio od moždanog udara, nakon čega ga je policija odvela u zatvor a danas mu preti smrtna kazna.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track