Najnovije vesti

POČINJE BITKA ZA VLAST: Renci podneo ostavku na mesto lidera Demokratske stranke!
Foto: Fonet/AP

Uoči parlamentarnih izbora

POČINJE BITKA ZA VLAST: Renci podneo ostavku na mesto lidera Demokratske stranke!

Planeta

Bivši italijanski premijer Mateo Renci podneo je danas ostavku na mesto lidera Demokratske stranke u nastojanju da dobije novi mandat sa jačom podrškom uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji, prenose agencije.

Renci je, na taj način, započeo bitku za lidersku poziciju u vladajućoj italijanskoj stranci, kojoj preti raskol, navodi AFP.

Renci je podneo ostavku na mesto premijera Italije u januaru, nakon što su građani Italije na referendumu odbacili njegov predlog ustavnih reformi.

Njegovi protivnici - leva frakcija - pretili su da će se odvojiti od partije, navodi AFP i dodaje da je Renci optužio "pobunjenike“ da su ga napadali kad god su mogli dok je bio premijer, kao i da su pokušali da ga ucene da podnese ostavku na mesto lidera partije, tvrdeći da je to jedini način da se spreči raskol.

"Raskol je jedna od najgorih reči, samo je jedna gora - ucena. Neprihvatljivo je da partiju blokira diktat manjinskog krila. Imate pravo da nas pobedite, ali ne i da nas eliminišete. To je srce demokratije“, poručio je Renci.

(Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...