SVI DOMENI DONALDA TRAMPA: Evo koliko ih ima predsednik SAD
Foto: Reuters (24.2.2017)

Bogat čovek

SVI DOMENI DONALDA TRAMPA: Evo koliko ih ima predsednik SAD

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp definitivno ne može bez medija i modernih tehnologija, iako nikada nije živeo od njih. Izuzetno je aktivan na društvenim mrežama, naročito Tviteru, a konstantno je u tihom, u poslednje vreme i otvorenom, ratu sa brojnim medijima.

Isto tako, mediji zahvaljujući njemu podižu gledanost, čitanost ili broj klikova, što je na kraju i te kako važno.Ipak, do sada se niko nije zapitao kakva je situacija kada su u pitanju Trampovi internet domeni.

Možda se čini nebitnim, ali Tramp je pre svega poslovan čovek, pa je ekipa CNN-a odlučila da istraži koliko veb domena ima u svom vlasništvu.

Tramp je svoj prvi internet domen kupio 20. januara 1997. godine i danas je, naravno, aktivna navweb adresi donaldjtrump.com. Vremenom je broj domena u njegovom vlasništu brzo rastao.

Danas taj broj, prema izveštaju CNN-a iznosi neverovatnih 3643 web domena! Mnogi ga smatraju nerealnim, ali izvodi iz registara vlasnika domena pokazuju upravo taj broj.

Naravno, nisu svi ti domeni u vlasništvu Donalda Trampa kao pojedinca – veliki deo je vezan za njegove različite poslove u poslednjim decenijama, a ima i domena za koje su njegovi savetnici procenili da je bolje kupiti ih nego da završe u rukama onih koji bi, na primer, putem njih mogli da “blate” aktuelnog predsednika SAD.

BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track