Mubarak: Žele da me ubiju u zatvoru
Foto: BETA

Mubarak: Žele da me ubiju u zatvoru

Planeta -
Apelujem preko Agencije Asošijetet pres svim svetskim liderima i nevladini organizacijama - spasite Mubaraka, poručio je njegov advokat

KAIRO - Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak, koji izdržava doživotnu robiju, upozorio je svetske lidera i nevladine organizacije da nove vlasti žele da ga ubiju u zatvoru, preneo je danas njegov advokat agenciji AFP. "Apelujem preko Agencije Asošijetet pres svim svetskim liderima i nevladini organizacijama - spasite Mubaraka", poručio je njegov advokat Farid al Dib, dodavši da je Mubarakovo stanje veoma kritično.

Zdravstveno stanje svrgnutog egipatskog predsednika dodatno se pogoršalo, s obzirom na to da su doktori dva puta morali da ga priključe na defibrilator i da se on nalazi na infuziji, saopštili su danas zvaničnici egipatske službe bezbednosti. Zvaničnici zatvora Tora u Kairu nisu pojasnili da li je defibrilator korišćen kako bi se Mubarak (84) reanimirao ili zbog održavanja ravnomernog srčanog ritma, pošto AP javlja da se Mubarak juče onesvestio nekoliko puta i da ima povišeni krvni pritisak, depresiju i poteškoće sa disanjem.

Mubaraku, koji se devet dana nalazi u zatvorskoj bolnici, 6. juna se stanje pogoršalo i lekari su morali u pet navrata da upotrebe respirator da bi mu pomogli da ponovo uhvati vazduh. Bivši egipatski predsednik i njegov ministar unutrašnjih poslova Habib al-Adli osuđeni su 2. juna u Kairu na doživotni zatvor zbog ubistva demonstranata tokom prošlogodišnjih masovnih protesta, dok su šestorica bivških komandanata policije oslobođeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track