Horor u Nemačkoj: Obrezuju devojčice!

Horor u Nemačkoj: Obrezuju devojčice!

Planeta -
Hiljadama mladih žena koje su došle iz Afrike uklanja se spoljni deo genitalija, a vlada u Berlinu još nije donela zakon kojim se to zabranjuje

BERLIN - Stravična sudbina.

Afrička tradicija obrezivanja žena, koje se izvodi kako bi im seks bio što neugodniji i bolniji, raširena je po celom svetu među imigrantima, a te operacije obavljaju se čak i u Nemačkoj, koja ih nije zakonom zabranila. Ovo stravično iskustvo doživelo je na hiljade žena u toj zemlji, a pitanje je koliko njih tek čeka na operaciju.
Surovi zahvati, koji se obavljaju da žene ne bi varale svoje muževe, podrazumevaju uklanjanje klitorisa i drugih spoljnih delova ženskih genitalija, a vrlo često obuhvataju i sužavanje vaginalnog otvora. Stravične operacije izvršavaju se na devojčicama već od njihove četvrte godine i pri tom se ne koristi nikakva anestezija koja bi im barem malo olakšala užasne bolove. Takođe, operacije se izvode u nehumanim uslovima zarđalim britvama i noževima, a posledice su infekcije, doživotni bolovi, ciste i psihički problemi.
Iako u mnogim državama postoji odgovarajući zakon kojim se to sakaćenje strogo zabranjuje i kažnjava, u Nemačkoj još nije doneta takva mera.
Inače, surova praksa potiče iz Afrike. Za mnoge porodice s tog kontinenta obrezivanje devojčica je tradicija koje moraju da se pridržavaju. Zato ih obrezuju bez obzira na to gde žive. Svojim ćerkama to rade ili ilegalno u Nemačkoj i drugim državama Evrope, ili legalno u zemljama iz kojih dolaze.

Francuska kao primerJedna od država koje su donele zakon kojim se zabranjuje i strogo kažnjava obrezivanje devojčica je Francuska. U toj zemlji roditelji koji dozvole da se njihovom detetu izvrši takva operacija mogu da budu osuđeni na kaznu zatvora između 10 i 30 godina. Takođe, mogu da budu prognani iz zemlje.

http://www.youtube.com/watch?v=y0NuCMKaRpY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track