TRAMP ZATVORIO USTA ZLOBNICIMA JEDNIM POTEZOM: Obratio se udovici palog vojnika i evo šta se desilo
Foto: Reuter

Šef Bele kuće pokorio Kongres

TRAMP ZATVORIO USTA ZLOBNICIMA JEDNIM POTEZOM: Obratio se udovici palog vojnika i evo šta se desilo

Planeta -

Pobednički gest američkog predsednika Donalda Trampa tokom njegovog prvog obraćanja Kongresu počeo je pozivom na ukidanje Obamakera i postupni prelazak na nov, bolji novi sistem zdravstvenog osiguranja.

Zatim je svoje stavove dodatno argumentovao predstavljajući svoje goste smeštene na galeriji dvorane u kojoj se obraćao Kongresu.

Među njima je bila i Karin Ovens, udovica Rajana Ovensa, pripadnika specijalne vojne jedinice, koji je poginuo u misiji u Jemenu. Trenutak u kojem joj se Tramp obratio obeležio je celo obraćanje.

"Blagoslovljeni smo što je večeras s nama Karin Ovens. Rajan je umro baš kao što je i živeo: kao ratnik i kao heroj. Borio se protiv terorizma i štitio je našu državu", rekao je Tramp.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

"Upravo sam razgovarao s generalom Matisom, koji mi je isto to rekao. Citiraću ga: 'Rajan je učestvovao u izrazito uspešnom napadu koji je proizveo veliku količinu korisnih podataka koji će nas odvesti u još mnogo pobeda u budućnosti'. To što je Rajan uradio ostaće zapisano u večnosti. Kao što nas Biblija uči, nema većeg čina ljubavi od davanja života za prijatelja. Rajan je dao svoj život za prijatelje, za svoju zemlju i za našu slobodu. Nikad ga nećemo zaboraviti", rekao je Tramp gledajući Karin, čije su se oči ispunile suzama, a cela dvorana emocijama.

Svi su se ustali i počeli da joj aplaudiraju, a aplauz je potrajao tačno dva minuta i 11 sekundi.

Inače, Rajanov otac je odbio da se upozna s Trampom i optužio je predsednika da se krije iza smrti ubijenog komandosa.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track