(VIDEO) PUTIN ODUVAO SPEKULACIJE: Rusija nije sponzorisala doping program
Foto: Fonet/AP

Demant

(VIDEO) PUTIN ODUVAO SPEKULACIJE: Rusija nije sponzorisala doping program

Planeta -

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin odbacio je spekulacije da su ruski sportisti koristili doping pod pokroviteljštvom države.

Putinove reči dolaze posle zahteva Nacionalnih antidoping saveza (NADOs) da se svim ruskim sportistima zabrani bilo kakvo takmičenje sve dok Rusija ne prihvati da postavi pravilan antidoping sistem.

"Nikada nismo, a nadam se i da nećemo sponzorisati doping program. Naprotiv, borićemo se protiv dopinga", rekao je Putin, koji je dodao da jeste postojao individualni doping ruskih sportista u prošlosti i da doping sistem u toj zemlji nije bio na nivou.

"Postavićemo novi sistem koji će funkcionisati", poručio je predsednik Rusije. Uoči Olimpijskih igara u Riju prošle godine, Svetska antidoping agencija (WADA) zatražila je od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da suspenduje Rusiju sa takmičenja, ali je taj zahtev odbijen, ali je prepušteno da sportske organizacije same odlučuju o kazni. Nastup na Igrama u Brazilu propustili su ruski atletičari i paraolimpijci, dok je kasnije nekoliko ruskih osvajača medalja sa raznih takmičenja suspendovano i poništeni su im rezultati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track