PESKOV: Moskva strpljivo čeka poteze Vašingtona
Foto: AP

Postoje zajednički interesi

PESKOV: Moskva strpljivo čeka poteze Vašingtona

Planeta -

Kremlj nije iznenađen što predsednik SAD Donald Tramp u prvom obraćanju Kongresu nije pomeno Rusiju, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, ocenivši da ima oblasti u kojima dve zemlje imaju zajedničke interese.

"Ne, to nije bilo iznenađenje. Tramp je predsednik Sjedinjenih Američkih Država, tako da je prirodno da se bavi američkim pitanjima", rekao je Dmitrij Peskov, dodajući da se predsednik Rusije Vladimir Putin isto tako bavi ruskim pitanjima.

"To je potpuno normalno", rekao je Peskov.

Tramp je u obraćanju Kongresu u utorak veče rekao da je "Amerika spremna da nađe nove prijatelje i sklopi nova partnerstva" tamo gde postoje zajednički interesi.

Peskov je rekao da Moskva i Vašington imaju neke zajedničke interese, ali nije dao jasan odgovor da li bi Rusija mogla da postane prijatelj SAD.

"Naravno, postoje neki zajednički interesi, takođe postoje i razlike u suprotni stavovi", rekao je Peskov, dodajući da je rat protiv terorizma jedna od oblasti u kojoj je moguća saradnja Rusije i SAD.

"Nemoguće je efikasno se boriti protiv terorizma ako ne sarađuju najmoćnije zemlje, kao što su SAD i Rusija", rekao je Peskov i dodao da Moskva strpljivo čeka kako će SAD delovati pre donošenja zaključaka.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja