OVAKO IZGLEDA LETELICA KOJOM ĆE TURISTI LETETI OKO MESECA: Dve osobe već uplatile ogroman novac!
Foto: Printscreen/Youtube

Zaista spektakularno

OVAKO IZGLEDA LETELICA KOJOM ĆE TURISTI LETETI OKO MESECA: Dve osobe već uplatile ogroman novac!

Planeta -

Privatna kompanija Spejs-Iks saopštila je da će krajem ove godine poslati prvu letelicu bez posade Kru Dragon na Međunarodnu svemirsku stanicu, pre nego što se u njoj nađu prvi putnici na Mesec već u drugoj polovini 2018. godine.

Prema rečima direktora ove kompanije Ilona Maska, privatna misija je prilika da se ljudi vrate u istraživanje dubokog svemira, prvi put nakon 45 godina.

Dvoje turista su već uplatili značajna novčana sredstva za ovu vrstu putovanja. Međutim, Mask nije želeo da navede imena budućih svemirskih turista, niti koliko će ih put koštati.

Kompanija Spejs-Iks će ovaj plan realizovati u saradnji sa Američkom svemirskom agencijom (NASA).Mask je istakao da su putnici svesni rizika ovog putovanja.

"Turisti su u ovo ušli otvorenih očiju i sigurno nisu naivni. Učinićemo sve da minimalizujemo rizik, ali on neće biti sasvim eliminisan“, rekao je Mask.

Na video-snimku pogledajte kako izgleda letelica kojom će dvoje turista ponoviti let Apola, gde će imati prilike da vide i tamnu stranu Meseca.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 3. epizoda: Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora!

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja