PUTINOV ROĐENDANSKI POKLON ZA PRVU ŽENU U SVEMIRU Evo šta je ruski predsednik darovao kosmonautkinji
Foto: AP 07.03.2017.

Za služenje naciji

PUTINOV ROĐENDANSKI POKLON ZA PRVU ŽENU U SVEMIRU Evo šta je ruski predsednik darovao kosmonautkinji

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je za 80. rođendan prvoj ženi kosmonautu Valentini Tereškovoj dva poklona koji odgovaraju pozivni znak Tereškove „Galeb“: Skulpturu „Galeb sleće na vodu“ i sliku „Galebovi iznad Volge“.

„Draga Valentina Vladimirovna, dozvolite da Vam iskreno i srdačno čestitam rođendan. Hvala Vam za vaše služenje otadžbini. Imamo dva poklona. To je vaš pozivni znak (’Galeb‘). I divna, lepa slika ’Galebovi iznad Volge‘. Slika je baš iz Vašeg rodnog mesta“, rekao je Putin tokom susreta sa Tereškovom.

„Od Vašeg legendarnog leta u svemir, Vi ste za nas oduvek bili primer i simbol služenja otadžbini, i na različitim mestima, u različitim pozicijama. I sada nastavljate aktivno da radite u Državnoj dumi. Znam koliko volite našu veliku, zajedničku domovinu, Rusiju, i svoju malu, Jaroslavlj. U tome i jeste vaša snaga — u vašem srdačnom odnosu prema otadžbini“, dodao je ruski predsednik.

Foto: AP
Foto: AP

Tereškova je zahvalila šefu države. „Veoma sam dirnuta Vašom pažnjom i Vašim lepim rečima“, rekla je prva žena koja je otišla u svemir.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track