OVAKO PUTIN ŽENAMA ČESTITA 8. MART: Vi ste izvor našeg života!
Foto: AP

Stihovi Balmonta

OVAKO PUTIN ŽENAMA ČESTITA 8. MART: Vi ste izvor našeg života!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ženama 8. mart stihovima Konstantina Balmonta.

Šef ruske države se obratio svim ženama Rusije sa tradiconalnom čestitkom povodom međunarodnog dana žena, naglasivši nežnost, brigu i duševna stvojstva Ruskinja.

„Vi popunjavate sve svojom lepotom i životnom energijom, grejete ga nežnošću i velikodušnošću, stvarate atmosferu topline, gostoprimstva, harmonije. Kod vaše brige o deci i unucima, o svojoj porodici nemate odmora. Mi često govorimo: kako sve uspevate? Međutim, glavno je mi vas volimo i cenimo“, rekao je Putin.

Predsednik je naglasio da nije čudno da su muškarci vekovima posvećivali ženama muziku, stihove i podsetio na stihove pesnika Konstantina Balmonta o ženama.

„Žena je sa nama kada se rađamo,Žena je sa nama u našem poslednjem čas,Žena je naše znamenje kada se borimo,Žena je radost kada otvorimo oči“.

„U ženi tražimo i uvek nalazimo sve: i nadahnuće i utehu. Žena — izvor našeg sopstvenog života i njen nastavak kroz decu. Međutim, i žene se nadaju na našu mušku podršku. Mi ćemo se toga sećati. I ne samo danas. Radićemo sve da naše voljene budu okružene pažnjom i brigom kako bi se često smejale“, naveo je ruski lider u svojoj čestitki, poželevši ženama zdravlje, uspeh, radost i sreću.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Top 7: Ovo nikako ne smete da poklonite za 8. mart!

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track