NEKOLIKO MINUTA PRE SMRTI: Otac okačio jezive fotografije ćerke koja se obesila zbog zlostavljanja!
Foto: Printscreen/Twitter

Ima snažnu poruku za sve

NEKOLIKO MINUTA PRE SMRTI: Otac okačio jezive fotografije ćerke koja se obesila zbog zlostavljanja!

Planeta -

Hrabri otac objavio je fotografije svoje ćerke u bolničkom krevetu samo nekoliko minuta pre nego što je umrla u znak borbe protiv zlostavljanja na internetu, prenosi Dejli Mejl.

Džulija Derbišir umrla je u oktobru 2015. godine kada je imala samo 16 godina, a nakon što je pokušala da se obesi.

Njen otac Adrijan (42) pronašao ju je u kući u Češiru i brzo je prebacio u bolnicu. Tamo je provela 5 dana na intenzivnoj nezi, ali je otac u agoniji odlučio da isključi aparate za održavanje u životu.

Dvostruki osvajač zlatne medalje u paraolimpijskog mačevanju i borac protiv zlostavljanja na internetu, Derbišir je na njen 18. rođendan odlučio da objavi potresne fotografije.

"Fotografirao sam je pre smrti i zakopao fotografije u telefon do sada jer ih nisam hteo gledati i još uvek ne želim. Objava je bila jedna od najtežih stvari koje sam učinio u životu", izjavio je otac.

"Znao sam treba s slikama da uradim, morao sam ih upotrebiti kako bih skrenuo pažnju na ovaj gnusni zločin", dodao je.

Džulija je rođena u Velikoj Britaniji i preselila se u SAD sa 4 godine, ali se vratila u Varington deset godina posle zbog problema sa zlostavljanjem na internetu i samopovređivanjem.

Nažalost, i nakon povratka kući nastavilo se zlostavljanje preko interneta, pa je devojka nastavila da posećuje veb stranice koje promovišu samopovređivanje i samoubistvo.

"Fotografije su u meni probudile emocije iz tog vremena i bilo mi je fizički loše. Ali, ako mogu pomoći roditeljima i porodicama da ne prođu kroz ono što smo mi prošli, to im je jedina svrha", rekao je Derbišir.

U znak sećanja na Džuliju pokrenuo je kampanju na internetu protiv zlostavljanja.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track