Najnovije vesti

(UZNEMIRUJUĆE) POLICAJCI UPUCALI OCA 6 MALIŠANA: Pre toga ga nasred puta isterali šmrkom iz kombija
Foto: Printscreen Youtube

Nasilje

(UZNEMIRUJUĆE) POLICAJCI UPUCALI OCA 6 MALIŠANA: Pre toga ga nasred puta isterali šmrkom iz kombija

Planeta
00:00h

Policajci kalifornijskog grada Oranž su nakon bizarnog sukoba ubili naoružanog muškarca koji se zabarikadirao u svom vozilu

Muškarca su pre upucavanja vatrogasci uz pomoć vodenog šmrka pokušali da izvuku iz automobila, piše KTLA.Žena koja se predstavila kao muškarčeva sestra rekla je da se radi o Majklu Antoniju Perezu (33), ocu šestoro dece koji je u sredu trebalo da proslavi rođendan. Policija je kasnije potvrdila da je Perez tokom incidenta upucan.

"On nije samo još jedna osoba koju je upucala policija", rekla je za KTLA Lovina Perez, sestra ubijenog muškarca. "On je sin, brat i otac".Incident je počeo u nedelju oko 23:15 kada je policija pokušala da zaustavi Pereza zbog neispravnog zadnjeg svetla na njegovom kombiju i naloga koji se povezuje s registarskom tablicom kombija. Osumnjičeni se nije odmah predao, ali se na kraju predao pa je parkirao u Aveniji Vest Katela.

"Propisno je zaustavljen", rekao je pukovnik Fred Lopez, policijski službenik u gradu Oranž. "Parkirao je svoje vozilo, međutim nije hteo da iz njega izađe"

Perez se na otprilike 30 minuta zabarikadirao u svom vozilu, a policajci su se zabrinuli kada je izvadio upaljač i bocu plina. Ubrzo nakon toga su stigli vatrogasci pa su uz pomoć vodenog šmrka počeli da izvlače Pereza iz kombija.

"Policajci su mogli da namirišu benzin pa su se zabrinuli kada je upalio cigaretu", rekao je Lopez. "Mislili smo da bi mogao nešto da zapali pa smo preduzeli mere da spasimo čovekov život"Muškarac je nakon razbijanja prozora na kombiju i uz pomoć šmrka isteran iz vozila. Kada se našao van vozila, Perez je izvukao nož. "Ono što znamo je da u jednom trenutku tokom boravka van vozila iza leđa izvukao nož - sada znamo da je to bio nož i da je nakon toga usledila pucnjava u koju je bio uključen i jedan policajac", objasnio je Lopez.

Pereza je upucan u gornji deo torza, međutim policija nije rekla da li je pokušao da naudi policajcima. "Sama činjenica da se neko naoružan predstavlja pretnju sigurnosti policajcu, ali i drugim ljudima pa smo to tretirali kao pretnju", rekao je Lopez.

"Ne znamo da li je planirao da učini samoubistvo ili možda zapali automobil. Sve su se te stvari mogle u datom trenutku da se dogode i to smo hteli da izbegnemo", rekao je pukovnik.Perez je nakon pružanja prve pomoći na licu mesta prebačen u bolnicu gde je preminuo. Policija je rekla da je Perez imao "pozamašnu kriminalnu istoriju", dok ga njegova tetka opisuje kao brižnog oca.Istraga celog incidenta je u toku.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track